Kramer denkt na over eigen schaatsteam

Sven Kramer overweegt een eigen schaatsteam te formeren. Dat zegt de 25-jarige schaatser in een interview met NUsport. De Fries rijdt nu voor TVM, waar zijn contract aan het einde van het seizoen afloopt.

"Het is zeker geen een-tweetje dat ik bij TVM blijf", vertelt Kramer. Een verandering van ploeg zou in zijn ogen goed kunnen uitpakken voor de olympisch kampioen. "Ik denk dat we bij TVM de meest ideale situatie proberen te creëren, maar dat wil niet zeggen dat het ergens anders niet kan."

De schaatser rijdt sinds 2005 voor het team van de transportverzekeraar en groeide uit tot een van de meest succesvolle schaatsers aller tijden. Hij zou in de voetsporen kunnen treden van Rintje Ritsma. Die zette in 1995 als eerste schaatser een eigen commerciële schaatsploeg op.

Komend weekeinde rijdt Kramer het WK allround in Moskou. De Europees kampioen won de wereldtitel al vier keer eerder. Belangrijkste concurrent in strijd om de titel is Ivan Skobrev. De Rus verdedigt voor eigen publiek zijn wereldtitel.


Sven Kramer denkt na over eigen team (Foto: Novum)