FC Emmen voorlopig gered

Het is goed mogelijk dat nog vandaag het doek valt voor FC Emmen. De club uit de Jupiler League moet vandaag tussen de 370.000 en 500.000 euro in de clubkas hebben zitten om door te kunnen gaan. Eerder deze week heeft de gemeente oud-directeur Ronald Lubbers naar voren geschoven om dit voor elkaar te krijgen.

Mocht dit Lubbers niet lukken dan lijkt het over en uit te zijn. "Het geld moet echt op een bankrekening staan of we moeten een keiharde bankgarantie hebben. Als dat niet lukt, voldoet het huidige plan van aanpak niet meer en wordt de licentie van de club ingetrokken," zei hij eerder deze week.

Het bestuur van de club had een plan opgevat om tien investeerders elk 50.000 euro in de club te laten steken om zo het betaald voetbal voor Emmen te behouden. Voorlopig hebben vijf partijen geld toegezegd, maar daarmee is de club er nog niet. Daarom blijft het voortbestaan van de club nog aan een zijden draadje hangen.

Update 14.56 uur

Het voortbestaan van FC Emmen is voorlopig gewaarborgd. De interim-directeur van de club, Ronald Lubbers maakte bekend dat met veel moeite de benodigde 500.000 euro om de proflicentie veilig te stellen binnen is gehaald. De club uit de Jupiler League kan hierdoor het seizoen uitspelen.

De KNVB moet het reddingsplan voor dit seizoen nog wel goedkeuren. Na afloop van het huidige seizoen zal Lubbers met een plan komen waarin de toekomst van de club beschreven staat.