Capello oneens met afnemen aanvoerdersband Terry

Fabio Capello is het niet eens met de Engelse voetbalbond FA om international John Terry zijn aanvoerdersband af te nemen. Dat zegt de bondscoach van Engeland in een interview met de Italiaanse omroep RAI.

De FA besloot vrijdag om de verdediger van Chelsea zijn aanvoerdersband af te nemen in afwachting van zijn proces wegens vermeende racistische uitlatingen aan het adres van Anton Ferdinand. Terry zou in het competitieduel met Queens Park Rangers de verdediger racistisch hebben bejegend. De zaak van de 71-voudig international dient op 9 juli bij een rechtbank in London. Het EK in Polen en Oekraïne, waar Engeland aan deelneemt, is dan al achter de rug.

Terry
John Terry in opspraak (Foto: Pro Shots)

In een gesprek met FA-voorzitter David Bernstein gaf de Italiaan aan het absoluut niet eens te zijn met de beslissing van de bond. Volgens Capello had Terry in afwachting van zijn proces zijn aanvoerdersband moeten behouden. "John kan niet worden bestraft voordat hij schuldig is bevonden."

In Engeland is de pers druk bezig met de opvolging van Terry als aanvoerder van de Three Lions. Zo bedankte Rio Ferdinand, de broer van Anton, al voor de eer. De verdediger wil zich op zijn eigen spel richten.