'Spoorsector toont gebrek aan ambitie'

De spoorsector legt een schrijnend gebrek aan ambitie aan de dag. Dat zegt reizigersorganisatie de Maatschappij Voor Beter OV. "Het is uitermate teleurstellend, dat de NS en ProRail alsnog hebben besloten, wegens de lichte tot matige sneeuwval op een flink aantal trajecten Sprinters te schrappen en in West-Friesland zelfs een Intercitydienst op te heffen."

Na de vorige, zeer slecht verlopen spoorwinter zei NS-directeur Meerstadt bij een hoorzitting in de Tweede Kamer dat het spoor zich bewust is van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Die mooie woorden worden niet waargemaakt. Voor Beter OV is absoluut niet te spreken over deze ontwikkeling. 

Aan de NS is gevraagd, of de resterende treinen verlengd zijn, omdat deze meer reizigers zullen moeten vervoeren. Een antwoord daarop is nog niet ontvangen.

Voor Beter OV acht het eventueel niet verlengen van de resterende treinen onacceptabel. "Juist met dit koude weer leidt uitdunnen van de treindienst tot vervelende omstandigheden voor reizigers. Op stoptreinstations zijn de voorzieningen doorgaans minimaal, en dienen de reizigers dus in het gunstigste geval in een tochtig en onverwarmd -dus ijskoud- hok extra lang op hun trein te wachten. Vervolgens worden ze dan in de te korte resterende treinen als haringen in een ton vervoerd."