Internationaal filmfestival Rotterdam van start

Het International Film Festival Rotterdam gaat vandaag van start. Het festival wordt voor de 41e keer gehouden en opent vanavond met de wereldpremière van 38 Témoins van Lucas Belvaux.

Naast de regisseur van het drama zijn ook hoofdrolspelers Sophie Quinton en Nicole Garcia aanwezig op het festival. 38 Témoins gaat over een brute moord in het Noord-Franse Le Havre. Er zijn 38 getuigen, maar niemand zegt iets te weten.

Maandag bleek dat binnen drie dagen al honderdduizend tickets voor het festival zijn verkocht. Dat is een derde van het totale aantal kaarten. De populaire films Shame van Steve McQueen, Hugo van Martin Scorsese en The Descendants van Alexander Payne zijn online al uitverkocht.

Vijftien films dingen tijdens het International Film Festival Rotterdam mee naar de Hivos Tiger Awards. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 3 februari. Het filmfestival in de havenstad sluit op 4 februari af met de Australische film The Hunter van regisseur Daniel Nettheim met Sam Neill en Willem Dafoe in de hoofdrollen.