[Premier League] City in spectaculair duel langs Tottenham

Op Super Sunday in de Premier League stond onder andere de wedstrijd tussen Manchester City en Tottenham Hotspur op het programma. In een wedstrijd die zich pas in de tweede helft ontpopte wist Manchester City de punten in eigen huis te houden. In een spectaculaire tweede helft trok Manchester City aan het langste eind nadat het team een 2-0 voorsprong weggaf. Balotelli zorgde via een penalty in de blessuretijd voor de 3-2 eindstand.

De eerste helft leverde niet veel kansen op. Sergio Agüero was het actiefste bij de thuisploeg en wist Tottenham-keeper Brad Friedel een aantal keer op de proef te stellen. Het betere spel bewaarden de teams voor de tweede helft.

De start van het tweede bedrijf was voor Tottenham Hotspur maar in de 55e minuut scoorde Samir Nasri de openingstreffer. Na een fantastische steekpass van Silva benutte de Fransman het buitenkansje en zette de 1-0 op het scorebord. Nog geen 5 minuten later stond de 2-0 al op het scorebord. Uit een goede corner van Nasri wist Joleon Lescott de bal met wat geluk in het doel te werken. Tottenham Hotspur reageerde binnen een minuut. Na een verdedigingsfout van Savic stond Jermain Defoe een op een met de doelman van Manchester City en de Engelse aanvaller faalde niet. In de 64e minuut had Tottenham de score alweer gelijk getrokken. Gareth Bale schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal onhoudbaar achter Joe Hart. Door het inbrengen van Mario Balotelli probeerde het team van Roberto Mancini de voorsprong weer te pakken. Echter was het de Spurs die vanaf de 2-2 het beter spel hadden. Met name Bale was een plaag voor de verdediging van The Citizens.

Tottenham Hotspur had de wedstrijd in de blessuretijd moeten beslissen. Bale brak op de linkerkant door en zette Defoe alleen voor het doel. De Engelsman had de bal simpel in het doel kunnen werken maar faalde. In de allerlaatste minuut van de extra tijd kreeg Manchester City een penalty en Balotelli zette de 3-2 winst op het scorebord.