Van der Wiel uit voorzorg aan de kant

Gregory van der Wiel doet donderdag niet mee met Ajax in de bekerwedstrijd tegen AZ. De rechtsback is weliswaar bijna hersteld van een liesblessure, maar blijft uit voorzorg aan de kant.

"We willen hem het liefst zondag laten spelen", zegt trainer Frank de Boer. "Hij heeft nu de hele week om daarnaartoe te werken." Ajax en AZ staan zondag opnieuw tegenover elkaar, maar dan in competitieverband.

Ook Derk Boerrigter en Lorenzo Ebicilio spelen niet mee. Beide aanvallers kampen met een rugblessure. Siem de Jong en Toby Alderweireld zijn wel weer helemaal fit. "Allebei kunnen ze donderdag negentig minuten spelen. Al moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat er nog een verlenging kan komen", weet De Boer.

In de Amsterdam Arena zijn morgen alleen kinderen welkom. Als gevolg van de ongeregeldheden in de gestaakte bekerwedstrijd van december, toen een supporter van Ajax het veld opkwam en AZ-doelman Esteban belaagde, moeten andere supporters thuisblijven. De winnaar van het duel, dat om 14.30 uur begint, speelt in de kwartfinale tegen de amateurs van GVVV.