Koeman verlengt contract bij Feyenoord

Ronald Koeman is ook volgend seizoen trainer van Feyenoord. De coach heeft met de clubleiding een principeakkoord bereikt over een contractverlenging voor een jaar, meldt Feyenoord op de clubsite. Koeman werd in juli vorig jaar aangesteld als opvolger van Mario Been en bezet met Feyenoord halverwege het seizoen de vijfde plaats in de Eredivisie.

Koeman gaf al eerder te kennen open te staan voor een langer verblijf in de Kuip. Maandag kwam partijen tot 'afspraken waar iedereen zich heel goed bij voelt', liet technisch directeur Martin van Geel weten. "Wij zijn bij Feyenoord bezig iets moois op te bouwen, daarbij is de hoofdtrainer de absolute sleutelfiguur en is continuïteit belangrijk. Het is mooi dat we er na een aantal sessies naar ieders tevredenheid uit zijn gekomen."

Volgens Van Geel gaat Koeman er met het nieuwe contract financieel behoorlijk op vooruit. "We zijn als club ver gegaan om deze toptrainer te houden, maar zijn absoluut binnen onze financiële grenzen gebleven. Hier is sprake van een deal waar iedereen content mee mag zijn."