EA kampt met rechtszaak over helikopters

EA zit in de shit en niet zo'n klein beetje ook niet. Ze worden namelijk aangeklaagd door een bedrijf dat de rechten bezit op enkele helikopters die EA gebruikt in Battlefield 3. In totaal worden er drie helikopters gebruikt waar ze geen toestemming voor hebben, aldus de tegenpartij.

Het bedrijf dat de rechten heeft op de helikopters heet Textron. Zij bezitten de rechten op meerdere producten die door het Amerikaanse leger worden gebruikt, waaronder enkele helikopters. De heli's die gebruikt worden zijn de AH-1Z Viper, UH-1Y en V-22 Osprey. EA en Textron zijn al een keer samengekomen om te proberen tot een deal te komen, maar dit is tot op heden niet gelukt. En daarom klaagt Textron EA nu aan.

"The parties have been unable to resolve their dispute. EA therefore has a reasonable and strong apprehension that it will soon face a trademark and/or trade dress action from Textron. The Bell-manufactured helicopters depicted in Battlefield 3 are just a few of countless creative visual, audio, plot and programming elements that make up EA's expressive work, a first-person military combat simulation."