'Opvolger Xbox wordt tablet'

De opvolger van de Xbox 360 wordt een tabletcomputer. Microsoft licht volgens de Amerikaanse website Gamespot een tipje van sluier rond het tablet op tijdens de Consumer Entertainment Show in Las Vegas, die van dinsdag tot en met vrijdag gehouden wordt. Microsoft heeft nog geen details naar buiten gebracht over de nieuwe Xbox.

De website schetst ook een ander scenario, waarin de volgende Xbox draait om verschillende producten. "Het zou zomaar kunnen dat het meest uitgebreide pakket van de volgende Xbox een spelcomputer, tablet, controller en Kinect-camera bevat."

Microsoft wil met zijn producten een vaste plaats in de huiskamer veroveren. De Xbox 360 is sinds zijn introductie in 2005 niet langer alleen een spelcomputer, maar ook een communicatiemedium en thuisbioscoop. Bovendien wil Microsoft op al zijn producten, waaronder de spelcomputer en smartphones, dezelfde Windows 8-interface gebruiken.

Volgens de website wordt de volgende Xbox definitief onthuld tijdens de Electronic Entertainment Expo in juni in Los Angeles. De derde generatie Xbox moet uiterlijk 2013 in de winkels liggen.