Derksen wint Loden Leeuw

Maandagavond is het zo ver: het programma TROS Radar zal vanaf 20.30 uur op Nederland 1 de Loden Leeuw 2011 voor meest irritante reclame en meest irritante BN'er in een reclame gaan uitreiken. Het is traditioneel één van de populairste uitzendingen van het consumentenprogramma.

Bij de bekende Nederlanders kan Reamon Sluiter (Head and Shoulders), Arie Boomsma (Douwe Egberts), Robert Kranenborg (Delta Lloyd), Kim Holland (Simpel) of Johan Derksen (Nederlandse Energie Maatschappij) de Loden Leeuw voor meest irritante BN'er in de wacht slepen. De vorige keer was Arie Koomen (MediaMarkt) de sjaak met een Loden Leeuw.

KFC, Amstel, Zalando, Hellema en Plus staan in de nominatielijst voor meest irritante reclame van het afgelopen jaar. In 2010 ging Postal Gold ("Hebt u gouden juwelen die u niet meer nodig hebt?") er met de twijfelachtige eer vandoor.

Update 21.03 uur - Derksen wint Loden Leeuw
Johan Derksen heeft de Loden Leeuw 2011 voor meest irritante BN'er in een reclame gewonnen. De besnorde energie-expert behaalde 49 procent van de in totaal 190.000 stemmen. De Loden Leeuw bleek daarmee populairder dan ooit: er werd maar liefst 90.000 keer meer gestemd dan vorig jaar.

Derksen ontving de beruchte prijs op zijn kantoor gelaten. "Ik zie de bui al hangen. Nou, ik kan één ding zeggen: ik heb hem echt verdiend. Ik ben de kijkers heel dankbaar", aldus de voetbalanalist.

Arie Boomsma werd met 20 procent van de stemmen tweede in de meest irritante BN'er-verkiezing. De KRO-presentator wilde niet reageren op de tweede ereplaats van zijn Douwe Egberts-reclame. "En dat is een beetje knorrig van Arie. Misschien had ie eerst nog effe een bakje koffie nodig", zei TROS Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg. Porno-actrice Kim Holland moest het doen met 15 procent.

Bij de meest irritante reclame van het jaar ging Zalando er met de Loden Leeuw 2011 vandoor. Het Duitse schoenenwinkelmerk kreeg 42 procent van de stemmen, gevolgd door Plus (25 procent) en Hellema (15 procent).


Johan Derksen wint Loden Leeuw 2011 (Beelden: TROS)