"Nintendo leeft nog steeds in 1985"

Michael Pachter heeft hard uitgehaald naar Nintendo. De game-analyticus heeft in een interview gezegd dat Nintendo het voor zichzelf wederom erg moeilijk maakt met de Wii U en dat ze moeten stoppen in het verleden te leven.

Volgens Pachter heeft Nintendo in het verleden grote successen behaald maar dat er in 2012 een andere strategie nodig is dan die ze toen gebruikten. Door in 1985 zelf hardware te maken en hier hun games voor te maken, hebben ze veel succes gehad. Door dit succes zijn third parties naar hun hardware gekomen om er games voor te ontwikkelen. Volgens Pachter moet Nintendo het anders aan gaan pakken als ze er voor willen zorgen dat third parties games gaan maken voor de Wii U.

Volgens Pachter maakt Nintendo het zichzelf extra moeilijk door de aparte controller voor de Wii U. Hierdoor wordt het voor third parties nog lastiger om te ontwikkelen voor de console. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat de Wii U minder verkocht gaat worden.

"Nintendo made the device sufficiently different that they are all but assured of limited third party launch support, which ultimately will lead to modest hardware sales."

De Wii U werde afgelopen E3 aangekondigd en zal een speciale controller bevatten die nog het meest lijkt op een tablet. Er wordt verwacht dat de Wii U dit jaar nog in de winkels zal liggen.

Wii U