Politie Gouda waarschuwt voor verkrachter

De politie heeft bewoners van de Kadebuurt in Gouda vrijdag in een huis-aan-huisbrief gewaarschuwd voor een verkrachter. Daarin staat dat er nog geen zicht is op de man die een week geleden een 63-jarige vrouw uit de buurt ernstig mishandelde en verkrachtte.

Het slachtoffer is mogelijk bij het uitlaten van haar hond gevolgd en in haar woning mishandeld en verkracht. Ze is met ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. Haar toestand is op dit moment stabiel.

De 25 rechercheurs die op de zaak zijn gezet hebben nog geen dader in beeld. Het gevaar op herhaling blijft daardoor aanwezig, meldt de politie. De buurtbewoners wordt in de brief gevraagd alert te zijn en verdachte situaties direct te melden. De politie is de komende tijd extra aanwezig in de wijk.

Vrijdagavond wordt opnieuw een passantenonderzoek uitgevoerd, voor een deel op de routes die het slachtoffer vaak loopt met haar hond. Dan worden er ook flyers uitgedeeld. Ook staan er in de Kadebuurt drie stoepborden met een getuigenoproep.