C. Ronaldo: "Primera División beste competitie"

Cristiano Ronaldo speelde met Manchester United in de Premier League. Een van de beste competities ter wereld vindt hij. Maar de Primera División is volgens hem beter.

In de zomer van 2010 maakte de Portugees international de overstap van Manchester United naar Real Madrid. Daarmee speelt hij in een compleet andere competitie. In Engeland is hem vooral het tactische aspect bijgebracht. "In Manchester is mij de nodige tactische discipline bijgebracht. Ik heb daar geleerd hoe je als een prof leert", blikt hij terug.

In de Primera División kunnen spelers hun talenten meer vertonen, vindt de aanvaller. "In Spanje kunnen alle spelers hun technische vaardigheden laten zien. Deze competitie is meer gebaseerd op vaardigheden en techniek", vertelt hij aan diverse Portugese en Engelse media.

Ronaldo is één van de spelers die kans maakt op de Gouden Bal. Met Real Madrid presteert de Portugees zeer naar behoren. De Madrilenen staan op de eerste positie en hebben een voorsprong van drie punten op aartsrivaal FC Barcelona.