Strootman: "Positie Rutten niet ter discussie"

PSV-trainer Fred Rutten geniet volgens Kevin Strootman steun van de spelers ondanks geluiden over een aanstaand vertrek.

Er bestaat al enige tijd onduidelijkheid over de toekomst van Rutten bij PSV. De coach heeft sinds zijn aanstelling nog geen prijzen gewonnen en de clubleiding zou daarom vers bloed willen. Als het aan de spelersgroep ligt, dan blijft Rutten. "Hij is gewoon een hele goede trainer voor ons", zei Strootman tegen Goal.com. "De discussie speelt vooral in de media. Bij ons in elk geval niet."

"Zijn positie staat bij ons niet ter discussie", aldus de middenvelder van PSV. "We doen nog mee in de KNVB Beker, Europa League en in de titelstrijd. We kunnen alleen maar doorgroeien na de winterstop. We moeten de ingezette lijn doortrekken en onze doelen bereiken. Eén daarvan was doorbekeren ten koste Twente en dat is gelukt." Strootman won donderdag met PSV bij Twente.

Dankzij twee doelpunten van Tim Matavz werd in de verlenging afgerekend met de Tukkers. In de volgende ronde wacht een thuisduel met N.E.C. Nijmegen. Strootman vond de zege op Twente terecht. "In de eerste helft waren we duidelijk sterker. Ik denk dat het balbezit tachtig om twintig procent was in ons voordeel. Twente ging later oppertunistischer spelen en daardoor hadden we het even lastig."

"In de verlenging kon het alle kanten op, maar gelukkig hebben we de volgende ronde behaald. We kunnen nu met een heerlijk gevoel de winterstop in", besluit Strootman, die in het nieuwe jaar zijn stormachtige ontwikkeling voort wil zetten. "Natuurlijk hoop ik dit niveau vast te houden richting het EK, maar ik richt me tot die tijd volledig op PSV", besluit de Oranje-international.