Kamerleden vormen band voor Serious Request

Joël Voordewind wil met een 'Kamerband' gaan optreden in het Glazen Huis van Serious Request. Het ChristenUnie-Kamerlid is daarnaast bij alle fracties met de pet rondgegaan om geld op te halen voor het goede doel.

"Zoals voorgaande jaren haalt de ChristenUnie geld op voor Serious Request", legt Voordewind uit. "Dit jaar wil ik kamerbreed aandacht vragen voor het goede doel. Het zou geweldig zijn als we naast het ophalen van geld ook samen een nummer ten gehore kunnen brengen."

Voordewind slaat de handen in ieder geval ineen met SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Ook andere Kamerleden worden benaderd voor het optreden, dat waarschijnlijk vrijdag plaatsvindt. "We hebben net te horen gekregen dat er morgen ruimte is in het draaiboek", zegt een woordvoerder donderdagmiddag. "We zijn nu bezig met een belrondje."

De Nederlandse regering leverde tot 2010 jaarlijks een financiële bijdrage aan Serious Request. De actie bracht vorig jaar zonder steun van de regering een recordbedrag van ruim 7,1 miljoen euro op, zo'n twintigduizend euro meer dan het jaar ervoor.