Crytek niet langer voor grote games

Gamestudio Crytek gaat zich niet langer enkel richten op dure gameproducties. Het bedrijf wil zijn focus verleggen naar gratis aan te bieden spellen. In een interview met gametijdschrift Edge heeft directeur Carl Jones gezegd dat het kleinste financiële risico in de productie van deze gratis spellen ligt.

Crytek heeft onder meer gamestudio's in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Het bedrijf heeft schietspellen gemaakt als Farcry en Crysis. Op dit moment maakt het vooral software waarmee andere bedrijven games kunnen maken. "Wij richten ons op de simpelere producties waarbij meerdere malen extra inhoud aan een spel moet worden toegevoegd", zei de directeur tegen het tijdschrift.

Gratis pc-spellen of games voor smartphones moeten volgens de directeur van Crytek met regelmaat worden geüpdatet om interessant te blijven. "Daar richten wij ons op dit moment op", liet Jones weten. Andere bedrijven gebruiken de software van Crytek om bijvoorbeeld het online spel Entropia Universe te maken of het gratis schietspel WarFace.

Jones benadrukt dat het tegenwoordig veel te risicovol is slechts twee spellen per jaar in de winkel te liggen. "Er zijn zeer grote studio's kopje onder gegaan omdat de productiekosten gewoon de pan uit rezen", zei hij. Na de release van Crysis 2 in maart heeft Crytek geen nieuwe, eigen game aangekondigd. Wel werkt het bedrijf nog aan Ryse, een vechtgame voor Kinect.


Crytek niet langer voor grote games