'Paul de Leeuw onvervangbaar'

Paul de Leeuw is onvervangbaar en Matthijs van Nieuwkerk niet. Dit zegt Sander van den Eeden, eindredacteur van De Leeuws zaterdagavondprogramma Pau!l, in een interview met BN/De Stem.

"Als Matthijs van Nieuwkerk ziek wordt, kan Menno Bentveld hem vervangen in De Wereld Draait Door. Wie moet Paul de Leeuw vervangen in een programma van Paul de Leeuw? Je kan het moeilijk zonder hem doen", aldus Van den Eeden.

'Kritiek in DWDD onterecht'
In DWDD werd eerder deze maand stevige uitspraken gedaan over De Leeuw. Volgens Sonja Barend kon de VARA-coryfee beter een jaar op vakantie gaan om vervolgens met 'echt iets nieuws terug te komen'.

Onterecht, zegt de Pau!l-eindredacteur: "De show doet het helemaal niet slecht. Vorige week zaterdag keken 1,2 miljoen mensen, de herhaling niet meegerekend. De waarderingscijfers zijn goed."

'De Leeuw vernieuwend'
Bovendien vernieuwt De Leeuw zich al regelmatig, stelt Van den Eeden: "Vergeet niet dat hij met Mooi! Weer De Leeuw in 2008 de Gouden Televizier-Ring won. Maar Paul zelf wilde wat meer inspanning, meer obstakels, onverwachte dingen."

"Hij begon met de MaDiWoDoVrijdagshow, vijf doordeweekse dagen om tien uur op Nederland 3, ja, dat is niet het publiek van zaterdagavond half negen op Nederland 1. Hij kreeg daarvoor van onder uit de zak en gaat nu toch weer door met Pau!l", besluit de eindredacteur.


'Paul de Leeuw onvervangbaar' (Foto: Novum)