Louvre gaat Nintendo 3DS gebruiken

Het bekendste museum ter wereld, het Louvre in Parijs, gaat voortaan een handheld game-console gebruiken voor hun tours. In plaats van de huidige audio-guides krijgen bezoekers vanaf maart een Nintendo 3DS mee tijdens hun bezoek.

Nintendo gaat 5000 exemplaren van hun laatste handheld leveren aan het Louvre. Hiermee kunnen 3D-beelden bekeken worden zonder dat daar een aparte bril voor nodig is. Het Louvre is het eerste museum ter wereld dat op deze manier rondleidingen gaat aanbieden.

De software is ontwikkeld door Nintendo, maar de inhoud wordt volledig bepaald door het Louvre zelf. Bezoekers kunnen met het apparaatje bepalen waar ze zijn, verschillende thema's selecteren (inclusief thema's gericht op kinderen) en luisteren naar honderden ingesproken teksten over de collectie van het museum.

Naast het gebruik van Nintendo 3DS gaat het Louvre ook aan de slag met smartphone- en iPad-applicaties. "Digitale ontwikkelingen worden bepalend in de strategie voor musea. Menselijke gewoontes zijn veranderd, maar dit biedt ons grote mogelijkheden om het bereik van ons museum te vergroten," aldus Henri Loyrette, directeur van het Louvre.