Monster Hunter verpulvert Skyrim in Japan

Drie spellen voor de Nintendo 3DS weten de grote hit The Elder Scrolls 5: Skyrim in Japan achter zich te houden. Vooral het rollenspel Monster Hunter 3G voor de Nintendo 3DS is met bijna 522 duizend verkochte exemplaren de absolute hit van vorige week. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau Media Create.

Op de tweede plaats staat de racegame Mario Kart 7 met bijna 184 duizend stuks, terwijl Super Mario 3D Land met bijna 90 duizend verkochte spellen op de derde plaats staat. Skyrim voor de PlayStation 3 komt in Japan binnen op de vierde plaats met bijna 76 duizend exemplaren.

The Elder Scrolls 5: Skyrim won zaterdag de prijs voor de game van het jaar tijdens de Video Game Awards van SpikeTV in Los Angeles. De game staat op dit moment volop in de schijnwerpers. Wereldwijd zijn ongeveer zes miljoen exemplaren van het spel verkocht en 86 recensenten geven het spel gemiddeld een 9,5.

Nintendo boekte vorige week een prima resultaat op de Japanse markt. Het was de eerste keer dat drie 3DS-spellen bovenaan de verkooplijst stonden. Ook gingen ruim 350 duizend exemplaren van de Nintendo 3DS over de toonbank. Op dit moment is de Nintendo 3DS met 3,2 miljoen verkochte exemplaren met overmacht de meest verkochte spelcomputer van het jaar in Japan.


Monster Hunter verpulvert Skyrim in Japan (Foto: Novum)