Monster Hunter stuwt verkoop Nintendo 3DS

De aankondiging van het populaire actierollenspel Monster Hunter Tri G en Monster Hunter 4 voor de Nintendo 3DS begin vorige week heeft de gamegigant geen windeieren gelegd. Japanse gamers kopen massaal de Nintendo 3DS, meldt het gameweblog Andriasang.

De Nintendo 3DS is deze week met bijna 59.000 verkochte exemplaren de meest verkochte spelcomputer in Japan. Vorige week ging de PlayStation 3 nog het meest over de toonbank. Ondanks de stijging in de verkoop van de spelcomputer blijft de software achter. In de verkooptoptwintig van Japan staan slechts twee spellen voor de 3DS.

Monster Hunter, waarin de speler steeds sterkere monsters moet verslaan en moet verzamelen, is één van de meest populaire gameseries in Japan. Sinds 2004 zijn alleen in dat land al vijftien miljoen spellen binnen de reeks verkocht. Vooral de Monster Hunter-spellen voor de draagbare PSP-spelcomputer doen het goed.

Game-uitgever Capcom geeft Monster Hunter Tri G dit najaar in Japan uit. Voor Monster Hunter 4 is nog geen datum genoemd. Wanneer de twee spellen in Europa op de markt komen, hebben Capcom en Nintendo niet bekendgemaakt.


Monster Hunter stuwt verkoop Nintendo 3DS