Van der Voort maakt sprong op Order of Merit

Na afloop van de Players Championship Finals, die verrassend werd gewonnen door Kevin Painter, hebben er een aantal verschuivingen plaatsgevonden op de Order of Merit, de wereldranglijst van de PDC-dartsbond. Zo steeg Vincent van der Voort vier plaatsen.

Ondanks het verlies in de eerste ronde tegen Co Stompé, steeg Fast Vinnie van de zestiende naar de twaalfde plaats. Van der Voort heeft zijn hoge positie te danken aan zijn uitstekende prestaties tijdens de vloertoernooien. Raymond van Barneveld behield zijn achtste plaats op de lijst van gewonnen prijzengeld. Stompé, die de tweede ronde haalde tijdens het Players Championship Finals, zakte een plaatsje en kwam op plek 23 terecht.

Ook Jelle Klaasen (33 naar 35), Michael van Gerwen (38 naar 39) en Roland Scholten (48 naar 49) daalden licht op de rankinglijst. De meest opzienbarende daler was Paul Nicholson. De Australische darter, die het toernooi twee jaar geleden nog won, zakte van de negende naar de 21e plaats. Nicholson verloor dit jaar in de eerste ronde.

Grootste stijger op de Order of Merit is Painter, winnaar van het toernooi. Hij versloeg in de finale Mark Webster met 13-9 en steeg daardoor van de 22e naar de negende plaats. Phil Taylor bleef leider in de Order of Merit, gevolgd door huidig wereldkampioen Adrian Lewis en James Wade. Gary Anderson, vorig jaar finalist tijdens het PDC-WK, staat vierde.

Vanaf morgen gaan de darters van de PDC-bond de strijd met elkaar aan tijdens de PDC World Darts Championship, het officieuze wereldkampioenschap.