FOK!filmtip van de dag: The Hurt Locker

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... The Hurt Locker

Hurt Locker

Vlak na de val van Saddam Hoessein is Irak het toneel van talloze aanslagen. Eenheden van de Amerikaanse explosieve opruimingsdienst proberen deze te voorkomen. Een van die eenheden staat centraal in The hurt locker. De drie mannen in het team krijgen tijdens hun werk te maken met levensgevaarlijke situaties en groot menselijk leed. Hierdoor komen ook de onderlinge relaties onder de druk te staan.

Barre omstandigheden
Regisseur Karthyn Bigelow koos ervoor om The hurt locker te filmen in Jordanië, vlakbij de grens met Irak. De omstandigheden waren daar zwaar: het was er bloedheet, er waren maar weinig voorzieningen en cast en crew werden geteisterd door voedselvergiftiging, ziektes en ongelukken. Hoofdrolspeler Mark Renner vertelt aan The Times dat de barre omstandigheden het project zelfs bijna de das om deden “Iedereen had moeite om zijn werk fatsoenlijk gedaan te krijgen. Mensen wilden ermee stoppen.”

In deze film uit 2008 spelen onder andere:  Jeremy Renner, Anthony Mackie en Brian Geragthy 

The Hurt Locker is vanavond te zien op RTL 7 om 20:30