[Premier League] City wint ruim van Norwich

Manchester City blijft uitstekend presteren in de Premier League. De koploper was met 5-1 te sterk voor Norwich City. Sergio Aguero zette de thuisploeg na een half uur op voorsprong. Via Samir Nasri en Yaya Touré nam City na rust afstand. Steve Morison deed iets terug, maar het slotakkoord was voor Mario Balotelli en Adam Johnson.

De Citizens staan na veertien duels op 38 punten, acht meer dan Manchester United. De stadgenoot speelt later op zaterdag nog wel tegen Aston Villa.

Tottenham Hotspur neemt in ieder geval voor een paar uur de tweede plaats over van United. De ploeg van trainer Harry Redknapp won met 3-0 van Bolton Wanderers. De Spurs komen daardoor op 31 punten. Gareth Bale opende in de zevende minuut de score, Aaron Lennon en Jermain Defoe troffen in de tweede helft doel.

Arsenal boekte een ruime 4-0 uitzege bij Wigan Athletic. Robin van Persie nam twaalf minuten voor tijd de vierde treffer voor zijn rekening. De Gunners stonden via Mikel Arteta, Thomas Vermaelen en Gervinho al op een comfortabele voorsprong. Arsenal stijgt naar de vijfde positie met 26 punten.

Michel Vorm kreeg vier treffers om zijn oren tijdens de 4-2 nederlaag van Swansea City bij Blackburn Rovers. Yakubu nam alle doelpunten van de thuisploeg voor zijn rekening. Leroy Lita en Luke Moore scoorden voor Swansea. Queens Park Rangers en Bolton Wanderers hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Manchester City wint ruim van Norwich (Foto: Novum)