Head houdt Formule 1 voor gezien

Patrick Head heeft besloten om de Formule 1 te verlaten. De Brit was een van de mede-oprichters van het F1-team Williams en was sinds 1977 actief in de sport. De 65-jarige Head zal wel voor Williams blijven werken en gaat zich nu richten op de hybridetak die een sterke groei doormaakt.

Er werd lang gesproken over het pensioen van Head, maar zelf wil hij daar nog niets van weten, behalve dan dat hij niet meer de hele wereld overvliegt voor de Formule 1. "Het is zeker geen pensioen, maar ik ga volgend jaar niet meer direct onderdeel uitmaken van het Formule 1-programma van Williams. Ik ga werkzaamheden verrichten voor Williams Hybrid Power, wat misschien wat saai mag klinken, maar er is hoogwaardige technologie en het is interessant," zei Head tegen Autosport.

Williams kende dit jaar een teleurstellend seizoen in de Formule 1 met een negende plaats in het constructeurskampioenschap met slechts vijf punten. Daarom is halverwege dit jaar er een reorganisatie op het technische vlak geweest waarbij directeur Sam Michael opstapte en vervangen werd door Mike Coughlan, Mark Gillan en Jason Somerville. Head concludeerde dat hij te weinig toe te voegen had om dit drietal te laten functioneren, waardoor zijn besluit om te stoppen met zijn F1-activiteiten vergemakkelijkt werd.