Golfer Derksen gestimuleerd door succes Luiten

Golfer Robert-Jan Derksen hoopt zich op te trekken aan het succes van Joost Luiten. Laatstgenoemde won afgelopen weekend een toernooi in Maleisië, waardoor een Nederlander voor het eerst sinds 2005 weer een aansprekende zege wist te boeken.

Dit weekend staat de Omega Mission Hills World Cup of Golf op het programma. In dit toernooi waarin de winnaars 1,8 miljoen euro kunnen verdienen wordt gespeeld met koppels die een land vertegenwoordigen. Voor Nederland zullen Derksen en Luiten in actie komen in China waar het toernooi gehouden wordt.

Derksen heeft in China al even kunnen oefenen en hoopt met Luiten aan zijn zij een goed toernooi te kunnen draaien. "Ik ben er niet heel erg van onder de indruk. De fairways zijn heel wijd. Het leent zich wel voor aanvallend spel. Dat kan in ons voordeel zijn, want vooral Joost is een agressieve speler. Ik ben wat defensiever ingesteld, dus we kunnen elkaar goed aanvullen. Ik hoop dat hij mij kan meetrekken, want sinds Joost goed is gaan spelen, is het bij mij juist slechter gegaan."

"Ik merkte vorige week in Singapore dat juist het putten niet zo goed liep. Maar de vorm is niet ver weg en de spelvorm in de World Cup is zo anders dan in een gewoon toernooi. Ik reken ons zeker tot de kandidaten voor een hoge klassering," zei Derksen die zich eerder dit jaar in Estland samen met Luiten voor dit toernooi plaatste.

"We speelden niet eens heel goed, maar dat kwam ook omdat we moesten wennen aan elkaar. In de spelvorm fourballs speelt tactiek en strategie niet een grote rol, want dan speelt ieder zijn eigen bal. Maar het speltype foursome is lastiger. Dan sla je de bal beurtelings en is het belangrijk dat je allebei goed speelt. Een tweede kans krijg je niet."