'Amsterdammers werken aan spel voor PlayStation 4'

De Amsterdamse gamestudio Guerrilla Games zou de eerste zijn die werkt aan een of meerdere spellen voor PlayStation 4. De productie van een vierde game in de schietserie Killzone zou voor de hand liggen. Dat schrijft het Britse gametijdschrijft Edge.

Bij de onthulling van de PlayStation 3 speelde een filmpje van Killzone 2 een belangrijke rol. In de video waren zeer realistische beelden te zien. Killzone 2 werd in 2009 uitgegeven. In februari verscheen Killzone 3.

Volgens het magazine zou het gaan om Killzone 4 en een nieuwe gameserie. Op dit moment is het officieel niet bekend waar Guerrilla Games mee bezig is. Voor Playstation Vita wordt een Killzone-spel gemaakt dat Sony's gamestudio in Cambridge. Guerilla heeft hierbij slechts een adviserende functie.

Guerrilla Games is de bekendste gamestudio in Nederland. Binnen de schietspelserie Killzone zijn bijna zes miljoen spellen verkocht voor de PlayStation 2, PSP en PlayStation 3. Sony en Guerrilla Games hebben nog niets bekendgemaakt over de werkzaamheden van de gamestudio. Ook heeft Sony niets bevestigd over de komst van de PlayStation 4.