'Lloris nieuwe aanvoerder van Les Bleus'

Doelman Hugo Lloris wordt mogelijk de nieuwe captain van Frankrijk. Franse media verwachten dat Lloris de band overneemt van Alou Diarra.

Olympique Marseille-middenvelder Diarra is niet altijd meer zeker van een basisplaats, waardoor de discussie is gestart over wie de aanvoerdersband gaat dragen. Volgens Franse media is goalie Lloris de belangrijkste kandidaat. Bondscoach Laurent Blanc geeft echter nog geen duidelijkheid.

Blanc wil pas in februari een definitieve beslissing nemen over wie Les Bleus gaat leiden op het EK in Polen en Oekraïne. Diarra lijkt uit beeld te zijn door blessureleed waardoor hij ontbreekt bij de nationale ploeg. Behalve Lloris zijn ook Philippe Mexès, Eric Abidal en Florent Malouda kandidaten.

Als het aan Maxime Gonalons ligt dan moet Blanc kiezen voor Lloris, ploeggenoot bij Olympique Lyon. "Hugo is geen prater. Hij is een timide jongen, maar als hij iets zegt dan heeft het ook altijd inhoud", aldus Gonalons tegen Franse media. Frankrijk oefent dinsdag met Lloris tegen België.