Maaskant: "Ben beschikbaar voor Feyenoord"

Robert Maaskant zit sinds zijn ontslag bij Wisla Krakow zonder club. Een terugkeer naar Nederland zou voor de oefenmeester geen ondenkbare optie zijn. Maaskant werd afgelopen week ontslagen bij de Poolse landskampioen, nadat zijn ploeg enkele wedstrijden op rij had verloren.

Het jaar daarvoor was de oefenmeester nog kampioen geworden met Wisla, maar Maaskant beseft dat het snel kan gaan. Toch kwam het ontslag totaal uit de lucht vallen voor de oud-trainer van RBC Roosendaal en NAC Breda.

"Ik kan de voetballerij redelijk relativeren, maar ik was hier toch erg kwaad over", aldus Maaskant tegen RTV Rijnmond. "Zeker omdat we nog in de race om het kampioenschap waren. Er was absoluut geen aanleiding voor deze beslissing en ontslagen worden is nooit leuk." Waar de trainer nu aan de bak gaat is nog even afwachten.

"Het kan overal in de wereld zijn en als er een Nederlandse club komt gaan we daarnaar kijken. Feyenoord? Dat is één van de clubs waar je altijd voor terugkomt naar Nederland. Maar volgens mij doet Ronald Koeman het heel aardig ondanks de afgelopen weken", ging Maaskant verder. "Maar misschien dat Ronald wel weer op een trein springt naar een grotere club en dan ben ik beschikbaar."