Pc-launch Call of Duty Elite uitgesteld

Activision heeft de pc-launch van het social network Call of Duty Elite uitgesteld. De consoleversies voor Xbox 360 Live en PlayStation Network komen, volgens planning, tot leven gelijktijdig met de release van Call of Duty: Modern Warfare 3.

Chacko Sonny, het hoofd van Beachhead Studio, heeft aangegeven dat men zeker nog wel toegewijd is aan de pc, maar dat het platform dermate onveilig is dat men meer tijd nodig heeft om Call of Duty Elite op dit platform te kunnen lanceren. Sonny geeft aan dat beachhead er hard aan werkt om het zo snel mogelijk online te krijgen, maar dat zij het pas kunnen lanceren als het 'zo elite is als het moet zijn'.

Het grootste issue is dat de pc een onveilig platform is, waardoor het competitie-element van het social network in het geding kan komen. "We kunnen geen prijzen weggeven als spelers hun statistiekekn en uitslagen kunnen manipuleren", zegt Sonny.

Call of Dury Elite is een tweelaags social network, waarbij een premium lidmaatschap extra's biedt zoals ondermeer verbeterde clansupport. De consoleversies voor Xbox 360 en PlayStation 3 komen gelijk uit met Call of Duty: Modern Warfare 3 op 8 november.