Rapper RZA in Django Unchained

Quentin Tarantino heeft rapper RZA gevraagd voor een rol in zijn western Django Unchained. De Wu Tang Clan-producent en -rapper werkte eerder met de regisseur aan de soundtrack van Kill Bill.

Robert Fitzgerald Diggs, de volledige naam van RZA, speelt een gewelddadige slaaf die werkt op een plantage in Mississippi, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Leonardo DiCaprio speelt in de film de brute slavendrijver Calvin Candie en Jamie Foxx is te zien als Django, de slaaf die weet te ontsnappen.

De 42-jarige rapper RZA werkt momenteel aan zijn regiedebuut The Man with the Iron Fists. Hij schreef het scenario samen met acteur Eli Roth, die weer te zien was in de Tarantino-films Death Proof en Inglourious Basterds.

De hoofdrol in de actiefilm The Man with the Iron Fists is weggelegd voor Russell Crowe. De Nederlander Beau van Erven Dorens heeft een klein bijrolletje in de film. Dat wist hij te bemachtigen in het kader van zijn tv-programma De Wereld van Beau.

Django Unchained moet volgend jaar op eerste kerstdag in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien. Wanneer de film in Nederland te zien is, is nog onbekend.


Rapper RZA in Django Unchained (Foto: Novum)