Tipsarevic door in Moskou, Zvonareva strandt

Janko Tipsarevic heeft zonder problemen de halve finale van het tennistoernooi van Moskou bereikt. De Servische nummer een van de plaatsingslijst versloeg de Rus Dmitry Tursunov met 6-4 en 6-2. Bij de laatste vier speelt Tipsarevic tegen Nikolay Davydenko, die afrekende met de Duitser Michael Berrer: 6-3 en 6-2.

De andere halve finale gaat tussen Viktor Troicki en Jérémy Chardy. Troicki rekende in drie tiebreaks af met Alex Bogomolov junior: 7-6, (6), 6-7 (1) en 7-6 (1). Chardy had weinig moeite met de Duitser Philipp Kohlschreiber 6-4 en 6-3.

Bij de vrouwen sneuvelde de hooggeplaatste speelster. Vera Zvonareva (1) moest haar meerdere erkennen in Dominika Cibulkova: 6-4, 4-6 en 4-6. De Slowaakse speelt nu tegen Elena Vesnina, die profiteerde van een opgave van Marion Bartoli.

Ook Kaia Kanepi en Lucie Safarova schaarden zich bij de laatste vier. Kanepi won met 6-1 en 6-2 van Svetlana Kuznetsova. Safarova zette Vera Dushevina met tweemaal 6-4 opzij.

In Luxemburg gaan de halve finales tussen Victoria Azarenka en Julia Görges, en Monica Niculescu en Anne Keothavong. Laatstgenoemde rekende af met Bibiane Schoofs.