Naugthy Dog verdedigt online pas

Uncharted 3-ontwikkelaar Naughty Dog heeft de online-pas voor het spel verdedigd door te zeggen dat de studio het een eerlijke prijs vindt voor de multiplayercontent.

Game director Justin Richmond geeft aan dat de ontwikkelaar veel tijd en middelen geïnvesteerd heeft in de multiplayercontent van de game. De studio verdient financieel te worden beloond, ook door de klanten die de game tweedehands kopen.

"We geven letterlijk duizenden uren aan inhoud in onze online mogelijkheden en verder geven wij niet alleen competitieve multiplayer, maar ook een volledige multiplayer in co-op . Er is eigenlijk een heel andere geschiedenis, een alternatieve versie van het verhaal in onze co-op en in dit spel zijn deze eigenlijk allemaal met elkaar verbonden", legde hij uit. "Een reden voor de online-pas is dat wanneer die spullen online gaan, het niet gratis is. We moeten betalen voor servers en dingen om het te onderhouden en dus op een gegeven moment, weet je, moeten games geld opleveren."

"Het is een bedrijf en we willen gewoon dit soort content kunnen blijven leveren. Als Sony ooit naar ons toe komt en zegt: 'Je brengt niet genoeg geld op met dit spel, je moet erin gaan snijden' of wat dan ook: dat is niet iets dat we willen. We willen in staat zijn om het niveau van de kwaliteit van het product te behouden."

Richmond voegde eraan toe dat de enige andere optie zou zijn om het spel te splitsen in twee afzonderlijke pakketten: een met de online content, de andere met de offline content. "Een andere reden is dat zelfs als je het spel tweedehands koopt, de prijs van de pas om online te gaan de moeite waard is door al de content, want er is zo veel. Het is dat of we bieden het online gedeelte apart aan, dus dan we hebben een daarnaast een offline pakket, als je de co-op wilt spelen met een vriend, kun je dat offline doen."

Uncharted 3, inclusief online pas, is te koop vanaf 2 november en is alleen beschikbaar voor PlayStation 3.

Uncharted 3