Nuytinck: "PSV had niets in te brengen"

Bram Nuytinck en Ryan Koolwijk namen na de nederlaag tegen PSV hun ploeggenoot Leroy George niets kwalijk ondanks zijn rol bij de late openingstreffer.

George kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Genero Zeefuik en leidde met balverlies het doelpunt van Zakaria Labyad in. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen, maar door de fout van George pakte PSV drie punten. De voorsprong werd na de 0-1 nog uitgebouwd door Tim Matavz. "Dit is klote. Ik heb in de kleedkamer nagedacht over wat ik had kunnen doen. Achteraf had ik de bal gewoon weg moeten schieten", aldus George na de wedstrijd.

De teleurstelling droop ook van het gezicht af van Bram Nuytinck, die zijn teamgenoot niets kwalijk nam. "Hij doet dat ook niet expres", zei Nuytinck tegen Goal.com. "We krijgen op dit moment alleen teveel van dit soort tegendoelpunten. Dat moet er gewoon uit." Ryan Koolwijk zocht George direct op na zijn fout. "Ik wilde hem steunen en gaf hem een tikje op de rug van kom op", aldus de middenvelder van NEC, die in eerste helft een opgelegde kans kreeg.

Koolwijk stond oog in oog met PSV-doelman Andreas Isaksson. "Ik kreeg de bal in de kluts mee en had het gevoel dat ik de bal in de rechterhoek kon plaatsen, maar achteraf hoorde ik dat de bal opstuiterde. Het is jammer dat die bal er niet in ging. De teleurstelling is groot omdat we het gevoel hadden dat er wat te halen viel", aldus Koolwijk. Nuytinck zag NEC domineren. "PSV had niets in te brengen. Een onnodige nederlaag, drie punten verspeeld."

"We stonden verdedigend goed en PSV kreeg maar een paar kansen. Je moet niet vergeten dat PSV een hele sterke aanvalslinie heeft, dus wat dat betreft hebben we het goed gedaan tot de tegendoelpunten. Ik baal enorm, ben zelfs een beetje kwaad", zei de verdediger. Koolwijk zag ondanks de nederlaag positieve punten. "We verliezen voor de vierde keer op rij, maar na deze wedstrijd kunnen we toch een positief gevoel overhouden. We speelden gewoon goed."

De middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Excelsior, hoopte PSV dwars te zitten na de Europese wedstrijd tegen Rapid Boekarest. "We wilden PSV gelijk aanpakken, omdat we wisten dat ze misschien nog vermoeid waren na het duel met Rapid. Het eerste half uur was een tactisch steekspel, maar daarna kregen we goede kansen en PSV werd ook dreigend. PSV hoopte waarschijnlijk op een snel doelpunt om vervolgens terug te zakken. Dat gebeurde niet."

Een paar minuten voor tijd werd NEC alsnog geklopt door treffers van Labyad en Matavz. "Na de 0-1 was het verzet gebroken, dan is het jammer dat je ook nog die tweede tegen krijgt. We hebben alles gegeven en de longen uit ons lijf gelopen", zei Koolwijk, die tijdens de wedstrijd nog een opstootje had met Giorginio Wijnaldum. "We raakten elkaar in een duel. Daarna kwam opeens iedereen erbij. Het stelde niet heel veel voor, we hebben het ook al uitgesproken."