Aanhang: CDA moet doorregeren

CDA-stemmers vinden het nog altijd een goede zaak dat hun partij deelneemt aan het huidige kabinet, dat de gedoogsteun van de PVV heeft. De CDA-achterban is wel kritisch over de rol van de PVV. Dat meldt het televisieprogramma Eenvandaag zaterdag na onderzoek onder tweeduizend CDA-aanhangers.

Een verdeeld CDA-congres stemde exact een jaar geleden in met toetreding tot het huidige minderheidskabinet, waar ook de VVD deel van uitmaakt. Ongeveer 67 procent stemde voor deelname aan het kabinet, de rest was tegen. Deze verhouding bestaat een jaar later nog steeds. Slechts zestien procent vindt dat het CDA nu uit de regering moet stappen.

Ook vindt 78 procent van de CDA-kiezers dat PVV-leider Geert Wilders de grenzen van het fatsoen regelmatig overschrijdt in de Tweede Kamer. Bijna de helft, 46 procent, vindt dat het CDA onvoldoende weerwoord geeft aan de PVV.

Verder zeggen vier op de tien dat christelijke en sociale normen onvoldoende zichtbaar zijn in het regeringsbeleid. Het CDA zou te weinig opkomen voor gezinnen.