Grieks eiland tekent protest aan

De inwoners van het eiland Limnos protesteren tegen het spel Arma 3, waarin de naam van het eiland gebruikt wordt. De inwoners en de lokale autoriteiten vinden dat het spel de vreedzame reputatie van hun eiland schaadt.

Ook vinden ze dat de veiligheid in het geding komt, nu er hoge resolutie beelden van hun eiland in een spel voorkomen. "We snappen niet dat ons eiland, een plaats van vrede en creatie, in een scenario van geweld en strijd gebruikt wordt", zegt burgemeester Antonis Hatzidiamantis in een krant.

Arma 3 is ontworpen door Bohemia Interactive. In het spel moet je als speciale strijdkracht van de NATO een vijandelijke fabriek vernietigen. In het echt is dat een energiecentrale. Het eiland ligt dichtbij Turkije en volgens Kostas Adamidis, hoofd van de plaatselijke gemeenteraad, kan dit spel de nationale veiligheid in het geding brengen.Volgens hem zijn er nationale redenen om bepaalde gebieden op het eiland geheim te houden, maar in het spel kun je in de gebieden in hoog detail spelen.