Theron, Oldman en Cronenberg krijgen oeuvreprijs in New York

Charlize Theron, Gary Oldman en David Cronenberg worden onderscheiden met een Gotham Career Tribute Award. De prijzen worden uitgereikt aan onafhankelijke filmmakers. De twee acteurs en regisseur nemen de prijzen voor hun hele oeuvre op 28 november in New York in ontvangst.

Ook filmbaas Tom Rothman krijgt een carrièreprijs. "We zijn vereerd om deze vier filmsterren die de filmwereld op hun eigen unieke manier steunen in het zonnetje te zetten", zegt de directeur van de Gotham Awards tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 36-jarige Theron werkt momenteel aan Snow White and the Huntsman waarin ze de boze stiefmoeder speelt. Oldman is in december naast onder anderen Colin Firth en John Hurt te zien in de spionagethriller Tinker, Tailor, Soldier, Spy en vanaf volgend jaar in de derde Batman-film The Dark Knight Rises. David Cronenberg regisseerde het drama A Dangerous Method met Keira Knightley die in november in de Nederlandse bioscopen gaat draaien.

Naast de oeuvreprijzen worden nog zeven Gotham Awards uitgereikt aan makers van recente films. De nominaties daarvoor worden op 20 oktober bekendgemaakt.


Charlize Theron krijgt oeuvreprijs in New York (Foto: Novum)