Samsung agressiever in strijd tegen Apple

Samsung gaat agressiever optreden in de patentenstrijd die de Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant uitvecht met concurrent Apple. Dat zei marketinghoofd Lee Younghee vrijdag in een interview met persbureau AP.

Volgens Younghee lift Apple gratis mee met patenten van draadlozecommunicatietechnologieën van Samsung. "We gaan onze rechten hierin vanaf nu op een agressievere manier opeisen."

Tot nu toe was de houding van Samsung passief vanwege de innige zakelijke relatie met Apple, aldus de topman. Veel van de chips en displays die Apple verwerkt in zijn producten zijn gemaakt door Samsung.

Apple reageert door de eigen aanklacht tegen Samsung te herhalen. "Het is niet toevallig dat de nieuwste producten van Samsung heel erg lijken op de iPhone en iPad, zowel wat ontwerp, interface als verpakking betreft", zegt de zegsman van Apple in Seoul. "Dit soort schaamteloos kopiëren is verkeerd. Wij moeten het intellectuele eigendom van Apple verdedigen als andere bedrijven dat stelen."

Apple en Samsung staan in verschillende landen tegenover elkaar in de rechtbank. Apple claimde onder meer in Duitsland en Nederland dat Samsung de iPad en iPhone heeft gekopieerd. Ook in Australië, de Verenigde Staten en Japan lopen rechtzaken.

In Nederland kreeg Apple gelijk in een zaak waarin het stelde dat de Galaxy S-telefoons te veel lijken op de iPhone. In Duitsland is de verkoop van de Galaxy Tab verboden omdat die te veel zou lijken op de tabletcomputer van Apple.

Samsung heeft hierop gereageerd door zelf naar de rechter te stappen. Eerder deze week kondigde de Zuid-Koreaanse fabrikant aan Apple aan te klagen zodra de nieuwe iPhone 5 gelanceerd wordt. Samsung is ervan overtuigd dat Apple in dat apparaat patenten gaat schenden.


Samsung agressiever in strijd tegen Apple (Foto: Novum)