[WK] Ligthart: "Aankomst ligt me wel"

Pim Ligthart acht zich komende zondag bij het WK wielrennen in Kopenhagen niet bij voorbaat kansloos in de wegwedstrijd. De eerstejaars prof van Vacansoleil is al Nederlands kampioen en acht zich de snelste aankomer van het team van bondscoach Leo van Vliet.

"Vorig jaar volgde ik het WK op tv en zag ik Lars Boom en Niki Terpstra rijden. Ik dacht: daar hoor ik nog niet tussen," zei Ligthart die er nog steeds niet bij kan dat hij op 23-jarige leeftijd al opgeroepen is om het wereldkampioenschap bij de elite te mogen rijden. "Al voel ik wel steeds meer bevestiging."

De finish in Ruderdal vindt Ligthart wel bij hem passen. "Ik heb er twee keer gereden met de Ronde van Denemarken. En deze week natuurlijk. Na de laatste bocht volgt een stuk van 400 meter waar het 1 a 2 procent stijgt, de laatste 400 meter gaat het meer omhoog. Ik heb de Vuelta in de benen en ben er volgens mij heel goed uitgekomen. Goed, ik heb pas twee wedstrijden gereden van een vergelijkbare lengte als het WK: de Amstel Gold Race ging goed, het NK won ik. Ik ben een renner die in een wedstrijd lang goed blijft."