Stekelenburg meldt zich weer bij AS Roma

Maarten Stekelenburg heeft zich vandaag alweer gemeld bij AS Roma. De doelman liet zich er behandelen door een fysiotherapeut en wacht nu op het oordeel van een specialist om het herstel te bepalen, meldt Roma. Stekelenburg raakte zaterdag in het duel tegen Internazionale geblesseerd aan zijn hoofd.

Bij uitkomen van de bal raakte de Braziliaan Lucio Stekelenburg vol tegen het hoofd. Er was geen schade aan zijn schedel geconstateerd, maar wel een zware hersenschudding. Stekelenburg mocht na een goede twee nacht het ziekenhuis verlaten.

Internazionale laat in een verklaring op de website weten 'blij te zijn dat Stekelenburg ongedeerd is.' Volgens Inter-voorzitter Branca is er na de wedstrijd direct contact gezocht met de medische staf van AS Roma. "Wij hebben in het verleden met Christian Chivu ook een soortgelijk voorval gehad", zegt Branca. "Wij weten dus dat solidariteit in dit soort kwesties een emotioneel aspect is."

Verdediger Lucio toonde zich volgens de Inter-preses erg aangeslagen. "Lucio wilde in een interview aangegeven dat het niet zijn bedoeling was. In San Siro was Lucio er niet aan toegekomen om Stekelenburg sterkte toe te wensen." De voorzitter gaf verder aan dat Lucio een echte winnaar is, die in het veld altijd alles geeft, maar altijd met respect voor het spel en de tegenstanders.