Miljardair slaat tegenstander van podium

De Russische oligarch Alexander Lebedev heeft een collega-miljardair tijdens een tv-programma in het gezicht geslagen. Het incident vond plaats bij een discussie over de financiële crisis die uitliep op een scheldpartij. De eigenaar van twee Britse kranten gaf vastgoedmagnaat Sergej Polonski drie rake klappen.

Het programma waarin de klappen vielen is zondagavond uitgezonden. Lebedev, een voormalig KGB-agent en nu eigenaar van The Independent en de London Evening Standard, zei op zijn blog dat Polonski de klappen verdiende omdat hij zich al de hele uitzending schofterig had gedragen. Polonski tuimelde door de klappen van het podium af.

Polonski zei eerder in de uitzending dat hij Lebedev soms in zijn gezicht zou willen slaan. Daarop sprong de kranteneigenaar overeind en sloeg toe. Polonski zegt dat zijn broek gescheurd is en gewond raakte aan zijn hand.

Lebedev heeft een vermogen van ongeveer 2,3 miljard euro. Behalve de Britse kranten financiert hij ook de Russische oppositiekrant Novaja Gazeta.