Lasnik definitief naar NAC Breda

NAC Breda heeft zich versterkt met Andreas Lasnik. De middenvelder, die eerder deze zomer nog een aanbieding van de ploeg uit Breda naast zich neerlegde, bereikte vanavond een akkoord met de Brabantse ploeg over een contract voor twee seizoenen.

Jeffrey van As, technisch directeur van NAC, is in zijn nopjes over de nieuwste aanwinst: "We zijn heel blij dat het uiteindelijk rond is. Wij zien in hem een technisch vaardige, creatieve aanvallende middenvelder die tevens hangend op links en rechts kan spelen. Een man met een uitstekende spelhervatting."

"Vorig seizoen scoorde hij voor Willem II negen keer en hij tekende voor een stuk of twaalf assists. Komt hij dit seizoen opnieuw tot dergelijke cijfers, dan hebben we een goede deal gemaakt door hem aan te trekken", aldus een blije Van As. "Wij zullen er in elk geval voor zorgen dat de transfer morgen voor 12.00 uur is aangemeld bij de KNVB, zodat hij in elk geval speelgerechtigd is."

Vorig seizoen maakte de 27-jarige Lasnik indruk bij een andere Brabantse ploeg; Willem II. De middenvelder kon er echter niet voor zorgen dat de Tilburgse ploeg degradeerde. De Oostenrijker mocht daardoor transfervrij vertrekken, maar kon tot en met vandaag geen nieuwe werkgever vinden. Hij sloot zich aan bij Team VVCS in afwachting van een aanbieding. Eerder legde Lasnik al een aanbod van NAC naast zich neer, maar vanavond gingen speler en ploeg alsnog akkoord.

John Karelse, trainer van NAC, hoopt ook nog een transfervrije spits aan de selectie toe te voegen. Matthew Amoah vertrok afgelopen week naar het Turkse Mersin en daardoor beschikt de ploeg met Alex Schalk slechts over één echte spits. Directeur Ed Busselaar verwacht echter dat het bij één versterking zal blijven.