Drenthe kon ook naar Porto en Benfica

Royston Drenthe maakte vlak voor het sluiten van de transfermarkt de overstap van Real Madrid naar Everton. De 1-voudig Oranje-international heeft bij Everton het idee dat hij "iets heeft te bewijzen".

De 24-jarige Rotterdammer maakte in 2007 de overstap van Feyenoord naar Real Madrid na een sterk jeugd-EK in eigen land. Een succes werd zijn overstap naar Real Madrid nooit. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Hercules Alicante en hij hoefde van trainer José Mourinho niet meer terug te keren. Everton pikte hem op.

"Ik ben zo blij dat ik deze stap kan maken. Dit is ontzettend belangrijk voor me", zegt Drenthe tegenover Sky Sports. "Everton is een mooie stap voor mij. Ik zal hard moeten trainen om in het team te komen en mijn kwaliteiten in de wedstrijden te laten zien. Ik ga alles geven en vechten voor het team, vechten voor de club. Ik heb iets te bewijzen want mijn periode bij Real Madrid is voorbij. Die tijd was een jaar geleden al voorbij."

Drenthe speelt op huurbasis voor Everton, maar onthult dat hij ook naar FC Porto of Benfica kon. "Na dit jaar ben ik geen speler meer van Real Madrid want dan loopt mijn contract af. Real wilde graag dat ik naar clubs ging als Benfica of FC Porto. Zij waren namelijk bereid om veel geld te betalen, maar ik wilde niet. Toen mijn zaakwaarnemer me vertelde dat ik naar Everton kon had ik zo iets van 'Thank you God'."