Koeman: "Otman bijna hetzelfde type voetballer"

Ondanks het vertrek van Leroy Fer naar FC Twente vindt Feyenoord-trainer Ronald Koeman dat zijn club goede zaken heeft gedaan op de slotdag van de transfermarkt.

Na de transfer van Fer verzekerden de Rotterdammers zich van huurlingen Otman Bakkal en John Guidetti. "We hebben een flink bedrag gekregen voor Fer en een spits én een prima middenvelder ervoor terug. Als we dan toch Fer moeten verliezen, zeg ik dat we met Otman Bakkal bijna hetzelfde type voetballer hebben teruggehaald", aldus Koeman in De Telegraaf.

Koeman kent Bakkal nog van hun gezamenlijke periode bij PSV. "Hij heeft onder mij het Nederlands elftal gehaald en ik heb altijd geweldig met hem gewerkt. Hij heeft bij mij ook veel gespeeld. Ik heb hem nog eens verteld dat het me verbaast dat hij na mijn tijd minder speelde."

De trainer ziet hem als een goede versterking voor het huidige Feyenoord. "Otman staat positioneel altijd goed, hij heeft diepgang, komt voor de goal en brengt ook nog eens een brok ervaring uit de Champions League mee. Dat kan deze groep goed gebruiken."