Academisch Jaar 2011-2012 van start

Het studeren gaat weer beginnen. De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft maandag de feestelijke opening van het Academisch Jaar 2011-2012, volgende week openen de andere universiteiten de deuren.

De Radboud Universiteit heeft als gastspreker Joost Zwagerman aangetrokken. De schrijver en essayist spreekt over zijn betekenis van kunst voor het onafhankelijke academische denken.

Ook veel andere universiteiten hebben gastsprekers aangetrokken, veelal politici. Zo komt vicepremier Maxime Verhagen naar de Wageningen Universiteit en zal Ben Knapen, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, het jaar van de Vrije Universiteit Amsterdam mede openen. Staatssecretaris Halbe Zijlstra (Hoger Onderwijs) gaat naar de Universiteit van Amsterdam en voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin is op de Universiteit van Tilburg.

Frans van Houten, bestuursvoorzitter van Philips, is gastspreker op de opening van het academisch jaar van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij gaat onder meer spreken over innovatie als drijfveer voor verandering.