De Boer: "Een hels karwei"

Ajax-trainer Frank de Boer denkt dat het een zware dobber voor zijn ploeg wordt om door te gaan in de Champions League. Toch ziet de oefenmeester perspectief.

De Amsterdammers werden ingedeeld in een poule met Real Madrid, Olympique Lyon en Dinamo Zagreb. "Een hels karwei", zo reageert De Boer op de loting tegenover het ANP. Vooral de eerste twee ploegen zijn volgens de trainer moeilijk te verslaan. "Real Madrid en Olympique Lyon zijn twee fantastische ploegen."

"Real en Lyon hebben in het verleden al vaak bewezen dat ze groepsrondes overleven", vervolgt De Boer. "Misschien is Lyon wel iets minder geworden, maar die club komt door veel talenten altijd weer bovendrijven. Real Madrid hoef ik denk iets niets over te zeggen."

Toch denkt de trainer niet dat zijn ploeg bij voorbaat kansloos is. "Ik denk dat als iedereen fit is, we het iedereen lastig kunnen maken. We hebben nu genoeg spelers met kwaliteit en internationale ervaring in huis. Dat het lastig zal worden lijkt me duidelijk, maar ik raak er niet van in paniek hoor."