'Movistar wil Valverde hebben'

Alejandro Valverde rijdt vanaf volgend jaar drie seizoenen voor Movistar. De Spanjaard, die nog tot het einde van het jaar geschorst is, zet binnenkort zijn handtekening bij de Spaanse formatie, meldt de Spaanse krant Diario de Navarro vandaag. Valverde is geschorst wegens zijn betrokkenheid bij Operacion Puerto, het dopingschandaal rondom de Spaanse arts Eufemiano Fuentes.

Valverde is prof sinds 2002. In 2006 en 2008 won hij de UCI Pro Tour, het regelmatigheidsklassement voor renners. In 2008 won hij bovendien de Spaanse titel op de weg, de Dauphiné Libéré en de Clasica San Sebastian. Een jaar later boekte hij met de eindzege in de Ronde van Spanje zijn grootste overwinning.

Sinds mei vorig jaar is Valverde geschorst. Die schorsing ging echter met terugwerkende kracht op 1 januari vorig jaar in. Het Italiaans olympisch comité CONI bewees dat bij Fuentes gevonden bloed van Valverde was door in 2008 toen de Tour door Italië kwam bloed bij hem af te nemen en het dna te vergelijken. De schorsing die de Italianen hem oplegden werd door de internationale wielerunie UCI overgenomen.