PVV dreigt gedoogsteun te heroverwegen

PVV-Kamerlid Teun van Dijck heeft dinsdag nogmaals gedreigd dat de regering een probleem heeft als extra steun aan Griekenland leidt tot meer bezuinigingen. In het Kamerdebat over de voorjaarsnota zei hij dat zijn partij zich in dat geval 'serieus zal herbezinnen' op de gedoogsteun.

In mei waarschuwde Geert Wilders daar ook al voor. Hij zei toen dat premier Mark Rutte een 'probleem krijgt in de politieke samenwerking' als blijkt dat de steun aan Griekenland ten koste gaat van 'Henk en Ingrid'. Wilders verweet Rutte de belangen van Nederlanders te verkwanselen.

De premier relativeerde deze aanvaring en wees er op dat als het geld aan Griekenland niet terugkomt dit slechts leidt tot een hogere staatsschuld en niet tot nog meer bezuinigingen.

Woensdag debatteert de Kamer over de situatie rond het in financiële problemen geraakte Griekenland. Onduidelijk is nog wanneer de Europese Unie een knoop doorhakt over nieuwe steunmaatregelen. Dit weekeinde overlegt minister van Financiën Jan Kees de Jager met zijn Europese collega's over de kwestie.