Hamilton vreest zware thuisrace

Lewis Hamilton verwacht dat hij in de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone weinig potten kan gaan breken. De Brit werd met de McLaren gisteren in Valencia weliswaar vierde, maar de achterstand op de Red Bulls en de Ferrari van Fernando Alonso baarde hem veel zorgen.

"Ik kijk momenteel niet erg uit naar het weekend in Silverstone. Het verlangen om te winnen is nog groter dan normaal omdat het mijn thuisrace is. Maar we zijn niet snel genoeg om te zegevieren. Ik denk dat we het heel moeilijk gaan krijgen," zei Hamilton. "Ik verheug me wel op het weerzien met al mijn fans, zij zullen een lichtpuntje vormen. Ik ga goed voorbereid naar Silverstone, ik ga mijn best doen om zo hoog mogelijk te eindigen, maar we zijn niet snel genoeg om te winnen. In Valencia hebben we een stap achteruit gezet."

"En met de nieuwe reglementen die in gaan in Engeland verwacht ik opnieuw een stap achteruit. Het is af te wachten hoe de ban op off-throttle blown diffusers ons gaat beïnvloeden, maar ik ben wel nerveus. Ik ben bang dat het meer effect heeft op ons dan op Red Bull Racing en Ferrari. Ik hoop dat we een van de Ferrari's achter ons kunnen houden, dat zou al positief zijn."