Grote politieactie rond Haagse horeca

De politie doorzoekt donderdagavond vijf horecagelegenheden rond het kruispunt de Zevensprong in Den Haag. Ook de bezoekers worden gecontroleerd. Donderdagmiddag waren al vijf andere etablissementen aan de beurt, meldt de politie.

In totaal zet de politie ruim honderd agenten in. Ook de gemeente, de Arbeidsinspectie, de Belastingdienst, het UWV, de brandweer en energiebedrijven doen er aan mee.

Tijdens de actie wordt gecontroleerd op fraude, criminele activiteiten en het naleven van de regels. Bij sommige bedrijven wordt bekeken of er banden zijn met criminelen. Van bezoekers wordt nagegaan of zij nog openstaande boetes of celstraffen hebben.

Burgemeester van Den Haag Jozias van Aartsen stelt dat de actie wordt gehouden na klachten over overlast van bewoners en ondernemers en signalen van politie en buurtwerkers. De bedoeling van de actie is de veiligheid in het gebied vergroten. Daarbij hoopt de politie informatie te kunnen verzamelen over onder meer jeugdbendes die de kruising de Zevensprong mogelijk als uitvalsbasis hebben.